ARM348Η παρασκευή αρωματικού ελαιολάδου είναι ένα από τα μεσοβδόμαδα προτζεκτακια. Είναι από αυτά που τα κάνεις τη Δευτέρα και για τις επόμενες μέρες ένα κομματάκι του εαυτού σου περιμένει όταν σχολάσεις να το δεις. Αυτή ακριβώς την ώρα που θα τελειώσεις της δουλειές του σπιτιού, θα ταΐσεις το σκυλί, θα κοιμίσεις τα παιδιά,  την ώρα που θα χαλαρώσεις θα πας να ανοίξεις το καπάκι να το μυριστείς να δεις πόσο άλλαξε από την προηγούμενη φόρα.

Αγνό παρθένο ελαιόλαδο με αυτό το βαθύ πράσινο χρώμα, απ’ αυτό που σε Κύπρο και Ελλάδα μας ευλόγησε ο Θεός να διαθέτουμε σε αφθονία είναι το κυρίως μας υλικό.

Τα υπόλοιπα υλικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη φαντασία σου.

Εγώ στο δικό μου λάδι έβαλα σκόρδο και αρωματικά αποκλειστικά από το κήπο μου

20130709_200456

Το δεντρολίβανο

20130709_200512

Το θυμάρι

Υλικα

2 σκελίδες σκόρδο

Ένα μεγαλούτσικο κλαρί δεντρολίβανο

Ένα κουταλάκι γλυκού μαύρο πιπέρι άσπαστο σε μπαλίτσες

Ένα μικρότερο κλαράκι θυμάρι

Σε ένα γυάλινο μπουκάλι που μπορεί να κλείσει αεροστεγώς –σαν αυτά που έχουν μαρμελάδα- βάζουμε  το σκόρδο μας κομμένο σε τέταρτα, τα υπόλοιπα υλικά και τέλος το λάδι.

Σφραγίζουμε το δοχείο και το βάζουμε –κλασσικά- σε σκιερό και δροσερό σημείο για 15-20 μέρες.

Μόλις περάσουν οι μέρες αφαιρούμε από μέσα τα αρωματικά και χρησιμοποιούμε.

Μπορεί να συνδυαστεί με ότι βάλει ο νους αλλά το προσωπικό μου αγαπημένο είναι σπιτικό μακαρόνι με σοταρισμένο με αρωματικό ελαιόλαδο και φρέσκα ποιοτική παρμεζάνα.

Μόλις τελειώσει το λάδι που φτιάχνω θα σκαρώσω και μια μακαρονάδα με φρέσκα μακαρονάκια Garganelli ή gnocchi και βέβαια θα γράψω και τη συνταγή.

Το αρωματικό ελαιόλαδο δεν είναι δα και τίποτα σπουδαίο η κατασκευή του και όποιος προσπαθήσει πιθανότατα να επιτύχει καλύτερα αποτελέσματα από μένα.

Ο σκοπός αυτού του άρθρου είναι για να ‘θυμίσει’ στον αναγνώστη να σηκωθεί απ’ τη καρέκλα και να πάει να το κάνει.