20131013_131815

Δυστυχώς ή ευτυχώς η καθημερινότητα μας πλέον κινείτε σε ρυθμούς απίστευτα γρήγορους.

Μερικές φορές είμαστε μπροστά από δυο τρόπους προσέγγισης της και καλούμαστε να διαλέξουμε τον δικό μας.

Ο ένας τρόπος είναι να επιλεγούμε να αξιοποιούμε τον ελεύθερο χρόνο μας στο μέγιστο κάνοντας ΟΛΕΣ τις δραστηριότητες που γουστάρουμε πέραν της δουλειάς και ο άλλος είναι να αξιοποιούμε τον ελεύθερο χρόνο μας ακίνητοι μπροστά από μια τηλεόραση απλά ξεκουράζοντας το σώμα.

Και οι δυο προσεγγίσεις έχουν τα θετικά και αρνητικά τους.

Στην πρώτη περίπτωση κρατάς το πνεύμα ζωντανό, προσφέρεις στον εαυτό σου ένα αίσθημα πληρότητας και καταπολεμάς την μιζέρια της ρουτίνας από την άλλη πολλές φορές χάνετε το μετρό καταπονώντας το σώμα σου περισσότερο απ’ ότι πρέπει και σπανίως καταφέρνεις να δεις ταινία μετά τις 10.

Στη δεύτερη περίπτωση έχεις τον χρόνο σου σιγά σιγά να ξαπλώσεις στον καναπέ την Κυριακή το πρωί να διαβάσεις την εφημεριδούλα σου και να ξεκουραστείς πολύ καλά ούτος ώστε την Δευτέρα να είσαι φρέσκος στη δουλεία. Από την άλλη σιγά-σιγά κάνεις εκπτώσεις στον χρόνο που διαθέτεις για τις ασχολίες που αγαπάς και σε ανανεώνουν και στο τέλος καταλήγεις να βλέπεις τις μέρες σου να περνούν ανούσια και να περιμένεις ένα θαύμα να σε κάνει να νιώσεις ζωντανός.

Εγώ διαλέγω το πρώτο (προφανώς)

Ο σκοπός αυτού του προλόγου είναι να κολλήσω στη κουβέντα την συνταγή μου που χρειάζεται μόνο μερικά λεπτά προετοιμασίας, είναι πραγματικά πεντανοστιμη αλλά και υγιεινή.

Με αυτό το τρόπο ο μερακλής ερασιτέχνης σεφ μπορεί να προετοιμάσει το φαγητό, να το ρίξει στο φούρνο ή bbq και να ασχοληθεί με οτιδήποτε άλλο τον γεμίζει είτε αυτό ονομάζετε κάποια χειροτεχνία ή δουλειά στο σπίτι όπως αυτή την εποχή (τέλος χειμώνα) το κλάδεμα

Συστατικά:

Ένα κοτόπουλο οπουδήποτε μεγέθους

Ένα τενεκεδάκι μπύρα

2-3 σκελίδες σκόρδο

Αλάτι

Ρίγανη

Μαύρο πιπέρι

Εξοπλισμός:

Μεταλλική κοτοπουλιερα

Θερμόμετρο κρέατος

20131013_110317

Εκτέλεση:

Ανοίγουμε την μπύρα (πίνουμε μια γουλιά χα χα χα σαν το ανέκδοτο) και χύνουμε περίπου το ένα τρίτο στο ταψάκι της κοτοπουλιερας.

Τοποθετούμε το τενεκεδάκι στο ταψάκι και συναρμολογούμε τη σχάρα που κρατά το κοτόπουλο από πάνω.

Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια το σκόρδο και ρίχνουμε μισό στο ταψάκι και μισό στο τενεκεδάκι μαζί με ρίγανη και πιπέρι.

20131013_110752

Ανακατεύουμε αλάτι πιπέρι και ρίγανη και τρίβουμε σφιχτά πάνω στο κοτόπουλο για να κολλήσει καλά.

Περνάμε το κοτόπουλο στη σχάρα και αν διαθέτουμε θερμόμετρο κρέατος το τοποθετούμε κάθετα στο στήθος αποφεύγοντας να το φέρουμε σε επαφή με κάποιο κόκαλο (σημ. το θερμόμετρο αφαιρείτε ΜΟΝΟ την ώρα που θα κόψουμε το κοτόπουλο).

20131013_111219 20131013_111158

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς και ψήνουμε μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία του κοτόπουλου να φτάσει και να παραμείνει για δυο λεπτά στους 70 βαθμούς.

Αν δεν διαθέτουμε θερμόμετρο τότε ψήνουμε 25 λεπτά ανά 500 γραμμάρια βάρους του κοτόπουλου.

20131013_131847

Μόλις τελειώσει περιμένουμε 10-15 λεπτά να σταθεί, τεμαχίζουμε και σερβίρουμε.

20131013_132456

Μια ωραία πράσινη σαλάτα ή μια Κρητική σαλάτα τάκος μπορεί να το συνοδεύσει τέλεια.

Για τον εξοπλισμό, μπορείτε να τον προμηθευτείτε για πολύ λίγα χρήματα από το διαδίκτυο.

Κοτοπουλιερα

http://www.skroutz.gr/c/682/mageirika-skeuh.html?keyphrase=%CE%BA%CE%BF%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%B1

Θερμόμετρο

http://www.skroutz.gr/c/1563/CHronometra-THermometra.html?order_dir=asc&page=2